Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Vassilikos-félsziget

Görögország, Zakynthos, Látnivalók

Vassilikos-félsziget

Zakynthos, Görögország, Látnivalók
  • Cím: Vassilikos armoniahouses, Zakinthos, Griechenland

A Vassilikos-félszigetre vezető út Zakynthosból indul, és Argassin keresztül egészen a félsziget csücskéig vezet. Már az utazás is tartogat meglepetéseket, néhány helyről csodás kilátás nyílik a tengerre. A turisták körében a félsziget csodás strandjai, homokos partszakaszai és az itt költő teknősök miatt népszerű. A főút mellett figyeljük a kis táblákat, mert ezek vezetnek le a strandokra. 

Az egyes strandok rendkívül eltérőek lehetnek, Porto Zorro és Ionio Beach például csendesebb, nyugodtabb, míg St. Nicholason zajlik az élet. Ritmusos zene szól, színes napágyak és napernyők mintázzák a partszakaszt, számos taverna kínálja a frissítőket és sportolási lehetőségek közül is választhatunk. A víz azonban mindenhol kristálytiszta, a part lassan mélyülő.

A félsziget végén található Gerakas. A szép, homokos öbölbe sokan a teknősök miatt érkeznek, ugyanis itt nézhetjük meg a teknőstojásokat, illetve helyüket. A parton fokozott teknősvédelmi intézkedések vannak érvényben, keressük az információs pultot a lejáratnál.

Kinek ajánljuk: Gyerekek és felnőttek számára is érdekes látnivaló.


Vassilikos-félsziget
Zakynthos, Görögország
Copyright: Porto Azzuro   Forrás: flickr

Zakynthosi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!