Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Zakynthos

Görögország, Zakynthos, Látnivalók

Zakynthos

Zakynthos, Görögország, Látnivalók
  • Cím: Zakinthos Görögország
  • Nyitvatartás: Művészeti Múzeum
    Kedd - vasárnap: 8:30 - 15:00
    Hétfőn zárva.

Az 1953-as földrengést követően, velencei stílusban, árkádokkal, terekkel, szűk utcácskákkal és apró palazzókkal újjáépült Zakynthos dombok között, forgalmas helyen fekszik. Helyreállított főterét, a Plateia Solomout az 1857-ben elhunyt költőről, Dionisziosz Szolomoszról nevezték el. Ő írta a görög himnusz szövegét, Himnusz a szabadsághoz címmel. 

A tér sarkán álló bájos XV. századi Aghios Nikolaos-templom azon kevés épületek egyike, amelyeket a földrengést követően helyre lehetett állítani. A megsérült templomokból kimentett XV.-XIX. századi ikonok a téren található művészeti múzeumban tekinthetők meg. Itt őrzik a törökök elől elmenekült ún. Jón Iskola művészeinek vallásos tárgyú képeit is.

Zakynthos forgalmas kikötőváros. A kikötőben kávézók, tavernák és ajándékboltok sorakoznak. A kompállomás túloldalán áll a lenyűgözően szép, újjáépített Szent Dionüsziosz-templom, amely a sziget védőszentjéről kapta a nevét. Érdemes az esti kivilágításban is megnézni. Csillárokkal megvilágított belső tere kék-fehér színekben játszik, és színpompás freskók borítják.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek látnia kell.


Zakynthos
Zakynthos, Görögország
Copyright: brianb60   Forrás: flickr

Zakynthosi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!